Μουζάλας:«Aπό την μια πλευρά υπάρχουν οι Γιούνκερ,Ολάντ,Τούσκ,αλλά υπόγεια υπάρχει το ρεύμα της ομάδας Βίζενγκραντ»

mouzzz«Το προσφυγικό δοκιμάζει την ενωμένη Ευρώπη, θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επισημαίνοντας πως οι διπλωματικές πιέσεις από ελληνικής πλευράς θα συνεχιστούν, έτσι ώστε το ζήτημα του προσφυγικού να αντιμετωπιστεί από την ανθρωπιστική του σκοπιά.

Ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας «στο Κόκκινο» τόνισε επίσης πως το βέτο «είναι ένα όπλο ισχυρό ύστατης ανάγκης», υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας αλλά όλης της Ευρώπης.

Ο Γ. Μουζάλας σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχέδιο έκτακτης ανάγκης απαντά πως είναι ανυπόστατα ωστόσο η κυβέρνηση έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια για να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση στην Ειδομένη.

«Εμείς πάμε με προθέσεις να καταμεριστούν οι πρόσφυγες, να επανακινήσουμε το ζήτημα ότι το προσφυγικό χρειάζεται μετεγκατάσταση», τονίζει ο Γ. Μουζάλας.

Αναφερόμενος στις απόψεις εντός της ΕΕ τόνισε «από την μια πλευρά υπάρχουν ο Γιούνκερ, ο Ολάντ, ο Τούσκ που είναι μαζί μας αλλά υπόγεια υπάρχει το ρεύμα της ομάδας του Βίζενγκραντ» το οποίο επενδύει στις ακραίες απόψεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα