Σταθάκης:Να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η πρώτη αξιολόγηση

stathakis4-552x330Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης,μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,τόνισε την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο δημιουργίας νέου κύκλου οικονομικής αστάθειας.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο πρέπει να κλείσει και στα τέσσερα ανοιχτά ζητήματα, δηλαδή το φορολογικό, τα δημοσιονομικά, τα κόκκινα δάνεια και το Ταμείο Αποκρατικοποίησεων».

Επίσης,είναι δεδομένο, πρόσθεσε, ότι πρέπει να επιστρέψουν οι θεσμοί, να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και να ακολουθήσει η διαδικασία ψήφισης στη Βουλή.

Παραδέχθηκε δε, ότι και στα τέσσερα εκκρεμή ζητήματα υπάρχει απόσταση στις θέσεις κυβέρνησης – δανειστών, υπογραμμίζοντας ότι στο φορολογικό και τα δημοσιονομικά οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει σε τεχνικό επίπεδο από την προηγούμενη Τρίτη.

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, εξηγώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αξιώνει τριετή παράταση προστασίας δανείων. η οποία θα αφορά στην πώληση μικρομεσαίων στεγαστικών και καταναλωτικών.

«Η άλλη πλευρά θεωρεί ότι πρέπει να απελευθερωθούν πιο γρήγορα», ανέφερε και αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα κυρίως με το ΔΝΤ και την ένταξή του στο πρόγραμμα.

Διαψεύδοντας τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι κυβέρνηση έχει κλείσει τρεις κύκλους διαπραγματεύσεων, ενώ εκτίμησε ότι οτιδήποτε σ’ αυτή τη φάση «παρατείνει, επιτείνει ή προκαλεί αστάθειες είναι παράγοντας που πρέπει να τον αποτρέψουμε».

«Το 2016 παραμένει ένα κρίσιμο έτος, εάν κλείσει η αξιολόγηση κλείνει περίπου το 70% του προγράμματος, όλοι περιμένουν θετικό πρόσημο στο τέλος του χρόνου», τόνισε καταλήγοντας.

 

Σχετικά Νέα