Κόσοβο:Ένταση και δακρυγόνα στη Βουλή(Βίντεο)

5fb2130446d84386677bfe8a293537dc-2Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διέκοψαν μια συνεδρίαση του κοινοβουλίου για την εκλογή του νέου προέδρου του Κοσόβου, εκτοξεύοντας δακρυγόνα, μέθοδο που χρησιμοποιούν από τον Οκτώβριο προκειμένου να επιτύχουν με αυτόν τον τρόπο την παραίτηση της κυβέρνησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,τα δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν από δύο αντιπολιτευόμενους βουλευτές προς το τέλος της συζήτησης και πριν ξεκινήσει ο πρώτος γύρος της ψηφοφορίας.

Όλοι οι βουλευτές βγήκαν από την αίθουσα, αλλά ο πρόεδρος του κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι η συνεδρίαση θα αρχίσει ξανά αργότερα.

Παρά τη βροχή που έπεφτε στην Πρίστινα, έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου διαδήλωναν περίπου 1.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει σκηνές και παραμένουν εκεί από το βράδυ της Τετάρτης.

Ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι θεωρείται φαβορί για τη θέση του προέδρου. Μοναδικός αντίπαλός του είναι ο Ράφετ Ράμα, ο οποίος προέρχεται επίσης από το Δημοκρατικό Κόμμα του Κοσόβου του Θάτσι.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για διαφθορά και ζητά την κατάργηση μιας συμφωνίας για την “εξομάλυνση” των σχέσεων του Κοσόβου με τη Σερβία, η οποία επιτεύχθηκε το 2013 υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Το έγκλημα και η διαφθορά άνθισαν κατά την πρωθυπουργία σας. Τώρα θα έπρεπε να πείτε ότι δεν σας αξίζει να είστε πρόεδρος» είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο ο βουλευτής Ζαφίρ Μπερίσα, απευθυνόμενος στον Θάτσι.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα