FT:Ο βρετανός ΥΠΟΙΚ πιέζει τα κράτη-μέλη της G20 να ταχθούν ανοιχτά κατά του Brexit

Πιέσεις προς τα κράτη-μέλη της G20 να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους που θα συνεπαγόταν η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ασκεί ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

British Chancellor of the Exchequer George Osbourne speaks during the Conservative Party Conference in Manchester, north-west England on September 30, 2013.  Britons who are out of work for several years will be required to work full-time on community projects to receive state unemployment payments, finance minister George Osborne will announce at the party's annual conference in Manchester, northwest England, in a bid to woo traditional conservative voters ahead of the 2015 general election.  AFP PHOTO/Paul Ellis        (Photo credit should read PAUL ELLIS/AFP/Getty Images)

Ο Όσμπορν θεωρεί ότι θα είναι σημαντικό η G20 να εκφράσει την υποστήριξή της στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των 20 στη Σαγκάη, γράφει η εφημερίδα.

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας απέφυγε επίσημα να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το δημοσίευμα.

Κινέζοι αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες για το ενδεχόμενο Brexit σε διμερείς συναντήσεις που είχαν με βρετανούς ομολόγους τους στο Πεκίνο την Τετάρτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times.

Πηγή που συμμετέχει στις εργασίες της G20 ανέφερε πως η προοπτική οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στην περίπτωση που πράγματι ανησυχεί τόσο τα άλλα κράτη μέλη, ενδέχεται να αναφερθεί στην τελική ανακοίνωση της συνόδου, αν και «αυτό θα ήταν ασυνήθιστο» καθώς «οι Βρετανοί δεν το έχουν θέσει στην ημερήσια διάταξη».

Οικονομολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως το Brexit θα έπληττε την παγκόσμια οικονομία, διότι θα ήγειρε αμφιβολίες για το μέλλον της ΕΕ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, που κάνει εκστρατεία για την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ, διαθέτει την υποστήριξη των περισσότερων παραγόντων στο Σίτι, μεγάλων εταιρειών, του Εργατικού Κόμματος με ελάχιστες εξαιρέσεις, συνδικάτων, ενώσεων, διεθνών εταίρων και ακόμη και τον σκοτσέζων εθνικιστών.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προστέθηκε σε αυτούς που προειδοποιούν εναντίον του Brexit. Η Λαγκάρντ επισήμανε σε συνέντευξή της στο CNN Money ότι το εμπόριο, οι χρηματοοικονομικοί δεσμοί, αλλά και η μετανάστευση τόνωσαν την ανάπτυξη στη Βρετανία, όπως και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα