Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση

Έγινε δεκτό επί της αρχής, επί των άρθρων και επί του συνόλου κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση από το σώμα της Βουλής.General view is seen of the Greek parliament during Presidential vote

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου δεν έλειψαν οι εντάσεις, ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τις ομιλίες τους έδωσαν μεγαλύτερη έμφαση στο προσφυγικό και το αγροτικό.

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε και την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν από την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Σημειώνεται πως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης προχώρησε στην απόσυρση διατάξεων από το νομοσχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, απέσυρε την Τρίτη το άρθρο 48, σύμφωνα με το οποίο προβλεπόταν η κατ’ εξαίρεση παραίτηση των ΟΤΑ από ένδικα μέσα σε πρωτόδικες αποφάσεις που διατάσσουν την παραμονή ή την επάνοδο εργαζομένων στην υπηρεσία τους. Ακόμα όριζε «την άρση του αξιόποινου των πράξεων και την παύση των διώξεων κατά αιρετών και οργανώσεων της τοπικής διοίκησης που δεν είχαν ασκήσει ένδικα μέσα ή είχαν παρατείνει συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου προσωπικού των ΟΤΑ».

Ακόμα μια διάταξη απέσυρε όμως ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Πρόκειται για την διάταξη η οποία όριζε πως οι αποσπάσεις θα δίνονταν έπειτα από απόφαση του υπουργού.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα