Ντομπρόβσκις:Γρήγορα η αξιολόγηση για να αρθεί η αβεβαιότητα

 DC4AFA2ADCE95A3F63289C58707BB7C4Ο Ντομπρόβσκις μιλώντας στις Βρυξέλλες,υπογράμμισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ώστε να αρθεί η αβεβαιότητα που υπάρχει, με ανοικτό το προσφυγικό.

«Η πρώτη αξιολόγηση είναι σε εξέλιξη και γίνεται πρόοδος σε μια σειρά τομείς: Πώς θα φτάσει στους δημοσιονομικούς στόχους, στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, στο ασφαλιστικό και στην αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε.

«Οι ομάδες για το δημοσιονομικό είναι ήδη στην Αθήνα και ελπίζουμε ότι οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν για να συνεχιστεί η διαδικασία».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς πιστεύει η Επιτροπή ότι θα καταφέρει η Αθήνα να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, αν βρεθεί αντιμέτωπη με την ανάγκη φιλοξενίας χιλιάδων προσφύγων, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρκέστηκε να πει ότι «υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει και άλλες σημαντικές προκλήσεις, όπως η κρίση του προσφυγικού, είναι σημαντικό η χώρα να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο, ώστε να πετύχουμε ολοκλήρωση της αξιολόγησης που θα αφαιρέσει αυτή την αβεβαιότητα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα