Αγγλία:Θανατηφόρα κατάρρευση θερμοηλεκτρικού σταθμού(Βιντεο)

ddΈνα άτομο σκοτώθηκε και τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση κτιρίου σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Όξφορντσαϊρ της νότιας Αγγλίας.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε στη «Μονάδα Ενέργειας Ντίντκοτ Α», η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της το 2013 και φέτος επρόκειτο να κατεδαφιστεί.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας άνθρωπος είναι νεκρός, πέντε νοσηλεύονται και άλλοι τρεις αγνοούνται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ματ Καρλάιλ.

Τμήμα του παλαιού κτιρίου κατέρρευσε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σηκώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν προηγήθηκε καμία έκρηξη παρά τις αρχικές πληροφορίες.

Ο σταθμός, που χτίστηκε το 1970, επρόκειτο να κατεδαφιστεί εντός των επόμενων εβδομάδων και τα συνεργεία των εργατών ολοκλήρωναν αυτήν την περίοδο τις τελευταίες προετοιμασίες, δήλωσε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στο πρακτορείο Press Association.

Το κτίριο που κατέρρευσε βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε έναν άλλο θερμοηλεκτρικό σταθμό, τον αποκαλούμενο Ντίντκοτ Β, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα σε λειτουργία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα