Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Φεβ 24th, 2016

Facebook…από την κούνια

fbΣύμφωνα με πρόσφατη έρευνα,φαίνεται ξεκάθαρα ότι η τεχνολογία πλέον είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης.Φυσικά τα αποτελέσματα αυτής της ταύτισης και εναρμόνισης ανθρώπου-τεχνολογίας,και μάλιστα από ιδιαίτερα μικρή ηλικία ,δημιουργεί ερωτήματα για το άτομο και τις κοινωνικές σχέσεις του μέλλοντος.

Μια νέα ελληνική έρευνα που έγινε το 2015 σε μαθητές ηλικίας 11-12 ετών στην περιοχή της Αττικής επιβεβαιώνει πως τα σημερινά παιδιά είναι «tech freaks», καθώς ξέρουν πολλά περισσότερα για την τεχνολογία από όλους τους γονείς τους και πως είναι κολλημένα από κούνια με το facebook, αφού διατηρούν προφίλ από την ηλικία των 6 ετών, προφανώς με ψευδή στοιχεία, δεδομένου ότι η «είσοδος» στους ανηλίκους κάτω των 12 ετών απαγορεύεται.

Η μελέτη εκπονήθηκε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» σε ανήλικους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής. Αναλυτικά τα ευρήματα έδειξαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν πως είναι φωτεινοί παντογνώστες στα θέματα της τεχνολογίας σε σύγκριση με τους γονείς τους και πως το ίδιο ποσοστό είναι μέλος τουλάχιστον μίας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Τα ευρήματα φανερώνουν ότι ένα στα πέντε παιδιά χρησιμοποιεί το facebook περισσότερες από δύο ώρες σε κανονική σχολική μέρα, στην οποία έχει και διάβασμα! Στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση ξεφεύγει με το 36% να μπαίνει στο facebook περισσότερες από δύο ώρες. Εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά χρήσης για tablets και smartphones με το 37% των παιδιών να παίζει καθημερινά παιχνίδια σε tablets και το 22% να οικειοποιείται με τις ώρες το κινητό τηλέφωνο του μπαμπά ή της μαμάς.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo