Τσακαλώτος προς ΔΝΤ:«Δεν θα κοπούν οι υφιστάμενες συντάξεις»

TSAKΜήνυμα πολλαπλών κατευθύνσεων,με το ΔΝΤ στο επίκεντρο, έστειλε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών μέσω της εκπομπής BBC World Questions τονίζοντας ότι «δεν θα κοπούν οι υφιστάμενες συντάξεις».

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε μέσω της ραδιοφωνικής υπηρεσίας BBCWorldService τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Ο υπουργός τόνισε πως δεν θα κοπούν οι υφιστάμενες συντάξεις επισημαίνοντας παράλληλα ότι το ΔΝΤ δεν είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένο.

«Ζητώ τη στήριξη του διεθνούς ακροατηρίου. Το ΔΝΤ μας πιέζει υπερβολικά και με τρόπο που δεν έχει νόημα ούτε από οικονομικής άποψης. Το ΔΝΤ δεν είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένο» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ηχογράφηση της «BBC World Questions: Europe and Greece» η οποία έλαβε χώρα πριν λίγο στο Μέγαρο Μουσικής.

Η ραδιοφωνική εκπομπή BBC World Questions θα μεταδοθεί την Κυριακή από το BBC World Service σε όλο τον κόσμο.

Ερωτηθείς από το συντονιστή του πάνελ Τζόναθαν Ντίμπλεμπι αν η τοποθέτηση του αυτή σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα περικόψει συντάξεις ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «θα κάνουμε ό,τι αναφέρεται στη συμφωνία του καλοκαιριού. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και η Ντόρα Μπακογιάνη. Οι Τσακαλώτος και Μπακογιάννη διασταύρωσαν τα ξίφη τους με ένταση σε διάφορα σημεία της συζήτησης με βασικά θέματα διαφωνίας το ρόλο του κράτους στην ελληνική οικονομία, τη φοροδιαφυγή και τη διαπραγμάτευση του 2015.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο παρουσιαστής ζήτησε από μέλη του ακροατηρίου να θέσουν ερωτήσεις. Στο πάνελ εκτός των δύο πολιτικών συμμετείχαν η Περιφερειακή Συμβούλος Αττικής και μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα, και ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις διεθνείς σχέσεις Josef Janning.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα