Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Φεβ 23rd, 2016

Καμμένος:Η Τουρκία να εφαρμόσει τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ

kammenosO υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,ζήτησε την εφαρμογή του σχεδίου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, κατηγορώντας την Τουρκία ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τη σχετική συμφωνία.

Συγκεκριμένα,ο κ.Καμμένος δήλωσε «Έστειλα επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον καλώ να εφαρμόσει την ομόφωνη συμφωνία», ενώ διευκρίνισε πως ζητεί να υπάρξει νατοϊκή δύναμη ανατολικά των ελληνικών νησιών.

Παράλληλα,όπως είπε, η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν τα νατοϊκά πλοία. «Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία», πρόσθεσε.Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε ουσιαστικά χθεσινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο, η Άγκυρα μπλοκάρει τη νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο, μη αποδεχόμενη την επιστροφή των μεταναστών και προσφύγων στο έδαφός της.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι το επιχειρησιακό πλάνο του ΝΑΤΟ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, γιατί προβάλλει αντιρρήσεις η Τουρκία.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo