Ο Π.Σκουρλέτης για τον διευθύνοντα της Eldorado Gold:«Έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής της εταιρείας του»

skourlΟ υπουργός ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της καναδικής Eldorado Gold, Paul Wright, για παιγνίδια με τις μετοχές της εταιρείας του με την τελευταία να απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγορεί τον κ.Wright ότι σορτάρισε τις μετοχές της εταιρείας του, κοινώς δανείσθηκε και πούλησε τις μετοχές για να τις αγοράσει σε χαμηλότερη τιμή και να βγάλει κέρδος, πριν την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αθήνα στις 12 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Wright ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου πως η εταιρεία του αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση. Η μετοχή της Eldorado Gold υπέστη απώλειες 19% εκείνη την ημέρα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Δεκέμβριο του 2008.

«Ο Wright είναι CEO, είναι έξυπνος και είναι έμπειρος. Παρέθεσε συνέντευξη Τύπου γνωρίζοντας πως η μετοχή της εταιρείας θα έκανε βουτιά», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης στο Bloomberg. «Γιατί το έκανε αυτό; Κατά την άποψή μου, και του το είπα όταν ήταν εδώ, έπαιζε παιχνίδια με την τιμή της μετοχής. Έίπες στους φίλους σου πως θα έλεγες αυτά τα πράγματα στη συνέντευξη Τύπου, ώστε να πουλήσουν από πριν τις μετοχές τους και να αγοράσουν στη συνέχεια σε χαμηλότερες τιμές

«Είμαι απόλυτα σίγουρος πως σορτάρει τις μετοχές της εταιρείας του,» τόνισε ο ίδιος.

Ο αντιπρόεδρος της Eldorado Gold και γενικός διευθυντής για την Ελλάδα κ. Eduardo Moura, δήλωσε μέσω e-mail στο Bloomberg ότι οι ισχυρισμοί του κ. Σκουρλέτη είναι «αβάσιμοι και προσβλητικοί».

Επίσης, η εκπρόσωπος της εταιρείας στο Βανκούβερ, Krista Muhr, δήλωσε πως οι ισχυρισμοί του Ελληνα υπουργού είναι «απόλυτες ανοησίες».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα