Αγρότες:Ουσιαστικός ο διάλογος με τον Αλ.Τσίπρα-Επιστρέφουμε στα μπλόκα για να αποφασίσουμε

Για ουσιαστικό διάλογο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκαναν λόγο οι εκπρόσωποι των αγροτών μετά τη μαραθώνια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.912865198e484ab44cb80a28bf11a61b

«Είχαμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τον πρωθυπουργό. Και από τις δύο πλευρές παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής. Θα ειδοποιήσουμε τις γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την περαιτέρω μας στάση», ανέφερε ο εκπρόσωπος των 39 μπλόκων, Βαγγέλης Παπαγιαννούλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος των μπλόκων στην Πελοπόννησο, ο οποίος ανέφερε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα, πήραν τις προτάσεις της κυβέρνησης και πλέον μεταβαίνουν στα μπλόκα για τις περαιτέρω αποφάσεις.

Απο τη μεριά της κυβέρνησης παρουσιάστηκαν βελτιωτικές προτάσεις της κυβέρνησης για το αγροτικό οι οποίες περιλαμβάνουν διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Ο Αλ.Τσίπρας στην αρχή της συζήτησης με τους αγρότες  ανέφερε: «Εγώ θεωρώ ότι δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις δικές σας θέσεις και τις δικές σας προτάσεις. Και την ίδια στιγμή οι δικές σας θέσεις και οι δικές σας προτάσεις δεν μπορεί να μην λαμβάνουν υπόψη και το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες, το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης «ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι τα πέντε χρόνια, από το 2010 έως το 2015, υπήρξε μια μεγάλη καταστροφή εθνικού πλούτου». «Από τα 245 δισ. ευρώ που ήταν το ΑΕΠ φτάσαμε στα 175 δισ. ευρώ. Αυτό είναι μια τεράστια καταστροφή» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, και κατά την άποψή μου πρωτοπόρος για την ανάκτηση του πλούτου είναι ο αγροτικός χώρος, τότε να πούμε αλήθειες μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση.

» Ας το λάβουμε αυτό υπόψη μας και ας προσπαθήσουμε να πούμε αλήθειες, αλλά να βρούμε και λύσεις πάνω στα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Είμαι πραγματικά ανοιχτός να κάνουμε έναν πολύ ουσιαστικό διάλογο και θα ακούσω με πολύ προσοχή τις θέσεις και τις προτάσεις σας διότι ήδη έχω δει ότι τα αιτήματα σας είναι μια πολύ καλή βάση ενός διαλόγου που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Στη συνάντηση συμμετέχουν, επίσης, ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Μάρκος Μπόλαρης, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και Αναστάσιος Πετρόπουλος και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Επιπλέον, παρίστανται οι Σωκράτης Φάμελλος και Σταύρος Αραχωβίτης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα