Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 22nd, 2016

Χρυσόγονος:Κέρδη δισεκατομμυρίων για διακινητές και ιθύνοντες του καθεστώτος Ερντογάν

κατάλογοςΓια εμπόριο του δράματος των προσφύγων, κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν ο ευρωβουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυστόγονος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» κατήγγειλε ότι διακινητές και ιθύνοντες του τουρκικού «καθεστώτος» εξοικονομούν δισεκατομμύρια δολάρια από τη διακίνηση με τα σκάφη στο Αιγαίο.
«Ο κ. Ερντογάν παίζει αυτό το παιχνιδάκι, εμπορεύεται, εκμεταλλεύεται ουσιαστικά το δράμα των προσφύγων προκειμένου να κερδίζουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως» υπογράμμισε ο κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» με τον Κώστα Μπλιάτκα και πρόσθεσε: «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα μέρος των χρημάτων αυτών το ενθυλακώνουν και διάφοροι από τους ιθύνοντες του καθεστώτος».

Επέρριψε ευθύνες και στην ΕΕ για το γεγονός -όπως είπε- ότι ανέχεται τις δολιχοδρομίες, τις υπεκφυγές και τις υπαναχωρήσεις της Άγκυρας αντί να πιέσει την κυβέρνηση Ερντογάν με την απειλή κυρώσεων και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η τουρκική αστυνομία να μην μπορεί να εντοπίσει τους διακινητές.

Χαρακτήρισε την τουρκική κυβέρνηση «ημιαυταρχικό μόρφωμα», που περιστέλλει ολοένα και περισσότερο όλες τις ουσιώδεις ελευθερίες, που κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στους Κούρδους και βομβαρδίζει συριακά εδάφη. «Τι περισσότερο έκανε η Ρωσία στην Ουκρανία και της επιβλήθηκαν αυστηρότατες οικονομικές και άλλες κυρώσεις σε σχέση με αυτά που κάνει η Τουρκία στη Συρία;» είπε και επέκρινε την ΕΕ, λέγοντας ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Αυστρίας να συγκαλέσει σύσκεψη για το προσφυγικό, χωρίς την παρουσία της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι αυτό αποτελεί «απόλυτο παραλογισμό» και το απέδωσε στην έλλειψη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής.

Εξάλλου, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, είπε ότι το βαθύτερο πρόβλημα με τους Άγγλους είναι ότι δεν αισθάνονται Ευρωπαίοι, καθώς -όπως επισήμανε- από πολιτισμική άποψη είναι πιο κοντά με τους τους Αμερικανούς και τους Αυστραλούς, απ’ ό,τι με τους Γάλλους ή τους Γερμανούς.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo