Αργή Δικαιοσύνη και μικρές δικαστικές αίθουσες αποφυλακίζουν τον Ρουπακιά

Στο γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, αλλά και στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορούμενους, απέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης την επικείμενη αποφυλάκιση, στις 18 Μαρτίου, του Γιώργου Ρουπακιά, δολοφόνου του Παύλου Φύσσα.

imagesΜιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, o Νίκος Παρασκευόπουλος εκτίμησε ότι η βραδύτητα της ελληνικής Δικαιοσύνης «ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της». Όπως είπε, «έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό. Και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες, λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση» πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι, πέρα από αυτό το γενικό πρόβλημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση-δίκη Ρουπακιά υπήρχαν και άλλα. «Δηλαδή δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορούμενους, πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους κλπ. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα, γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης -και δεν αρκεί βέβαια μία μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες-, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα, επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα, καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν».

Ο κ. Παρασκευόπουλος υποστήριξε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης Ρουπακιά «με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο». «Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές Αρχές, για να προσπαθήσουμε να δούμε τις δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων» είπε.

Σε ερώτηση τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία εξέφρασε την οργή και αγανάκτησή της για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση. Και ό,τι θα μπορούσα να πω, θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα