Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Φεβ 20th, 2016

Φωτίου για παράλληλο πρόγραμμα:Καινοτόμος θεσμός τα κέντρα κοινότητας

aeaa60762ce2c00effe59d6a64dc5764_LΗ αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου,μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στο “παράλληλο πρόγραμμα” το οποίο συζητείται από χθες στη Βουλή και θα τεθεί σήμερα σε ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα,η κ. Φωτίου εξήγησε «Αυτό που περνάει τώρα είναι τα κέντρα κοινότητας, γιατί σε αυτό το ίδιο νομοσχέδιο πριν τα Χριστούγεννα είχαμε κι άλλες διατάξεις εμείς πολύ σημαντικές, όπως την επέκταση της ανθρωπιστικής κρίσης, του νομοσχεδίου, μέσα στο 2016 το οποίο η ΝΔ κατεψήφισε με δικαιολογίες διαδικαστικές ότι δηλαδή το είχαμε κάνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».

Παράλληλα,η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης είπε ότι «τα κέντρα κοινότητας είναι ένας εξαιρετικά καινοτόμος θεσμός, είναι μία πρώτη δομή υποδοχής με τον ίδιο το δήμο. Εκεί υπάρχουν ανάλογα με το μέγεθος του δήμου, 2 έως 4 υπάλληλοι οι οποίοι ενημερώνουν όλους τους πολίτες, όχι μόνο αυτούς που είναι σε ακραία φτώχεια, για όλα τα προγράμματα κοινωνικής προστασίας».

Επίσης,σύμφωνα με το σχέδιο, όπως διευκρίνισε, 250 τέτοια κέντρα στους μεγαλύτερους δήμους της χώρας εντάσσονται στο νέο ΕΣΠΑ. «Εφόσον εγκριθεί από την Ευρώπη, που αυτές τις μέρες περιμένουμε την απάντηση που ελπίζουμε ότι θα είναι θετική, αυτές είναι οι πληροφορίες μας μέχρι στιγμής, αυτά τα κέντρα θα χρηματοδοτηθούν», ανέφερε η κ. Φωτίου, σημειώνοντας ότι θα απασχοληθούν περίπου 800 άτομα.

Αναφορικά με τα γεύματα στα σχολεία, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε ότι ξεκίνησαν και αφορούν 1.400 παιδιά σε 64 σχολεία της Αθήνας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo