Επιμένει η Τουρκία ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οι Κούρδοι της Συρίας

erntoganΗ Τουρκία σκληραίνει τη στάση της και ανεβάζει τους τόνους πιέζοντας τη Δύση για ανάληψη δράσης, ενώ την ίδια στιγμή επιμένει ότι πίσω από το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους,κρύβονται οι Κούρδοι της Συρίας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, 14 άτομα σε 7 τουρκικές επαρχίες, τα οποία φέρονται να έχουν σχέση με την επίθεση στην Άγκυρα. «Αν και το ΡΚΚ και το PYD (το κόμμα Δημοκρατική Ένωση της Συρίας) το αρνούνται, οι πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση», είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα,η Άγκυρα  ενημέρωσε για την επίθεση τους πρεσβευτές των χωρών των μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Επιπλέον προχώρησε σε ενημέρωση και των πρεσβευτών της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της αντιπροσωπείας της Ε.Ε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι έχει δώσει εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και τα στοιχεία που φέρονται να υποδεικνύουν ότι ευθύνονται οι Κούρδοι της Συρίας. Τόσο το κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης της Συρίας ( PYD) όσο και η ένοπλη πτέρυγα του έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική πολεμική αεροπορία άρχισε τις επιχειρήσεις και βομβάρδισε τις θέσεις των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ στα βουνά του βορείου Ιράκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα