Μουζάλας:Μόνος τρόπος για να σταματήσουν να έρχονται πρόσφυγες είναι να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία

κατάλογοςΟ αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στη γερμανική Handelsblatt,δήλωσε πως το κλείσιμο των συνόρων στα Βαλκάνια θα δημιουργήσει «μεγάλη ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα και δεν θα σταματήσει τις προσφυγικές ροές.

Συγκεκριμένα,ο κ.Μουζάλας,σημείωσε πως ο μόνος τρόπος να σταματήσει η εισροή προσφύγων είναι να τελειώσει ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία.

Παράλληλα,πρόσθεσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό και στην διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης στον Λίβανο, την Ιορδανία και τη Τουρκία.

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αντεπεξέλθουμε στην κρίση. Το κλείσιμο των συνόρων δεν βοηθάει» είπε ο Μουζάλας, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Η ΠΓΔΜ έχουν κατασκευάσει δύο γραμμές μεταλλικού φράχτη στα νότια σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την είσοδο προσφύγων που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη δίοδο για να κατευθυνθούν βορειότερα στην Ευρώπη.

Τέλος,ερωτηθείς για το αποτέλεσμα που θα είχε το κλείσιμο των συνόρων με τα Βαλκάνια, ο κ. Μουζάλας δήλωσε πως «αν έκλειναν τα σύνορα τώρα, αυτό θα δημιουργούσε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα