Η Βουλγαρία αναπτύσσει στρατό στα σύνορά της

bularmy«Πράσινο φως» για την ανάπτυξη δυνάμεων του Στρατού στα σύνορα της χώρας, οι οποίες θα συνδράμουν την αστυνομία, στην αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου προσφύγων-μεταναστών έδωσε, σήμερα, το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας.

Συγκεκριμένα, το βουλγαρικό κοινοβούλιο ψήφισε -σε πρώτη ανάγνωση- υπέρ της τροποποίησης του Νόμου που αφορά την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα συμμετοχής στην προστασία των συνόρων.

Οι τροποποιήσεις αυτές διευρύνουν το πεδίο των ειρηνευτικών δράσεων ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να μπορούν να συμμετέχουν και στην προστασία των εθνικών συνόρων.

Ο τρόπος χρηματοδότησης και άλλοι πόροι αναγκαίοι για την υλοποίηση αυτής της νέας αρμοδιότητας θα καθοριστούν με κυβερνητική πράξη.

Οι τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, αναφέρουν ότι ο Υπουργός Άμυνας θα καθορίσει τους κανόνες για τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων.

Τις αλλαγές στο νόμο για την Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις πρότεινε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος GERV Βαλεντίν Ράντεφ μαζί με μια ομάδα άλλων βουλευτών.

Στους λόγους για τους οποίους ζήτησαν να γίνουν αυτές οι τροποποιήσεις, οι Βούλγαροι βουλευτές αναφέρουν ότι η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξημένη μεταναστευτική πίεση λόγω των διεθνών συνθηκών. Όπως τονίζεται, το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσει αυτή την πίεση, αλλά χρειάζεται στήριξη από όλους τους άλλους κρατικούς θεσμούς. Οι Ένοπλες Δυνάμεις -υπογραμμίζεται- έχουν το προσωπικό και τους πόρους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κοινές αποστολές για την προστασία των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα