Μητσοτάκης: «Tο κλείσιμο των βορείων συνόρων δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό»

kyrmitsoΟ πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκειμένου να συζητήσουν το προσφυγικό ζήτημα.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρόεδρο Γιούνκερ, έναν σταθερό και παραδοσιακό φίλο της Ελλάδας, τις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό μεταναστευτικό πρόβλημα. Επανέλαβα στον πρόεδρο Γιούνκερ την πάγια άποψη μας ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό. Διατύπωσα στον πρόεδρο Γιούνκερ τη στάση της ΝΔ και την εθνική πολιτική που η χώρα έχει χαράξει στο ζήτημα αυτό.

» Παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας απέναντι στην ΕΕ. Το πρόβλημα το προσφυγικό όμως δεν θα λυθεί μόνο με την κατασκευή των hot spots. Η Ευρώπη θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, ειδικά στην μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες. Και βέβαια η συνεργασία με την Τουρκία πρέπει να φθάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προσφυγικές μεταναστευτικές ροές.

» Η τελική λύση του προβλήματος είναι στην Τουρκία και μόνο μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο ΕΕ-Τουρκίας μπορεί το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί σε αυτή του τη διάσταση».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα