Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Φεβ 16th, 2016

Φ.Γεννηματά:«Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο»

fofi_gennimata«Σήμερα είμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις που συνδέονται με το μέλλον της κεντροαριστεράς και του τόπου. Και έχουμε εμείς την ευθύνη και την υποχρέωση να το κάνουμε πράξη. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο. Το δήθεν νέο, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεθώριασε μέσα στο λαϊκισμό, την ανικανότητα και τα ψέματα» δήλωσε η Φ. Γεννηματά στη παρουσίαση του βιβλίου για τον Λεωνίδα Κύρκο «Η τελευταία μάχη».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται όλες οι δυνάμεις να σηκώσουν το γάντι επισημαίνοντας ότι η χώρα δεν αντέχει να δει το δίπολο της Δεξιάς που δεν αλλάζει και της «δήθεν» Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ίδια, η συμπόρευση όλων των δυνάμενων της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να έχει το χαρακτήρα προοδευτικής συμμαχίας και να αφορά το κίνημα εκείνων που άφησαν τον καναπέ και τη βολή τους και βγήκαν στους δρόμους.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «η Κεντροαριστερά δεν μπορεί άλλο να ομφαλοσκοπεί εγκλωβισμένη ανάμεσα σε στείρες αντιπαραθέσεις, εγωισμούς, ελιτίστικες αντιλήψεις, προσωπικές στρατηγικές και ενοχικά σύνδρομα».

Για τον Λεωνίδα Κύρκο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «δεν αποτελεί αποκλειστική κληρονομιά της κομματικά οργανωμένης Ανανεωτικής Αριστεράς».

Ανήκει, πρόσθεσε, στην πολιτική και πνευματική κληρονομιά όλων των δημοκρατών, αριστερών, σοσιαλιστών, σοσιαλδημοκρατών, όλων των προοδευτικών πολιτών της χώρας.

Επισήμανε ακόμη μια αναφορά από το βιβλίο όπου ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς είχε χαρακτηρίσει λάθος της ζωής του την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο.

Για τον Λεωνίδα Κύρκο μίλησε με συγκίνηση ο επί 50 χρόνια συνοδοιπόρος του Πέτρος Κουναλάκης, κάνοντας αναφορά σε προσωπικά γεγονότα που έζησε μαζί με τον εκλιποντα.

Υπογράμμισε πως όλη η πολιτική δράση του ήταν να συνεργαστούν το ΠΑΣΟΚ και η Ανανεωτική Αριστερά και απευθυνόμενος στη Φώφη Γεννηματά είπε πως σήμερα οι προσπάθειες θα πρέπει να ξεκινήσουν εξ αρχής κι ας θυσιαστούν οι προσωπικές επιδιώξεις. «Πρόκειται για τη χώρα» τόνισε.

Μίλησαν ακόμη ο δημοσιογράφος Ηλίας Κανέλλης και η συγγραφέας Αλίκη Χατζή, η οποία τόνισε ότι το βιβλίο το έγραψε εκπληρώνοντας προτροπή του Λεωνίδα Κύρκου.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo