Site icon The Indicator

Βερναρδάκης:«Μια από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους»

MMEΓια την ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης μίλησε σε Επιτροπή της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, χαρακτηρίζοντας «παθογένεια» την αυτονόμηση των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης.

«Μια από τις μεγάλες παθογένειες είναι η αυτονόμηση ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και η κατάχρηση του ρόλου τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια από τις βασικές παθογένειες της δημοκρατίας στην Ελλάδα, στην Αμερική και στην Ευρώπη, είναι η αυτονόμηση συγκεκριμένων πολιτικοοικονομικών κύκλων διά μέσου των ΜΜΕ, που κάνουν κατάχρηση του δημοσίου χαρακτήρα της ενημέρωσης. Προφανώς χρειάζεται ρύθμιση. Τι ρύθμιση; αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

Λίγο αργότερα, κληθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης ανέφερε: «Χρειάζονται ένα ρυθμιστικό πλαίσιο κάτω από το οποίο πρέπει να λειτουργούν και το οποίο δεν υπάρχει. Λειτουργούν ανεξέλεγκτα, δεν υπάρχει δημοσιογραφική δεοντολογία».

Exit mobile version