Μάρδας:Το ζήτημα του προσφυγικού πρέπει να λυθεί σε επίπεδο Ε.Ε

mardas-akouste-programmatikes-kai-meta-ksetinaste-mas.w_hr Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας,μιλώντας στο “Πρακτορείο 104, 9 FM”,σχολίασε την πρόθεση των χωρών της Βίσεγκραντ για ανέγερση του τείχους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας,τονίζοντας πως το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και δεν μπορούν τέσσερα κράτη να αποφασίζουν τι ακριβώς θα γίνει.

Παράλληλα,ο κ.Μάρδας, υπογράμμισε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το γεγονός, ότι οι πρόσφυγες αποφάσισαν να περάσουν μέσα από τη χώρα, ούτε για τον πόλεμο στη Συρία και πρόσθεσε ότι το ζήτημα του προσφυγικού πρέπει να λυθεί σε επίπεδο ΕΕ.

Επίσης, ο κ. Μάρδας, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996 παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 100 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία υπέστη σοκ και χρειάστηκαν τουλάχιστον τρία χρόνια για να το ξεπεράσει.

“Ο εισαγωγέας βρίσκει άλλον προμηθευτή και μετά πάρα πολύ δύσκολα επανακτάται· επειδή έληξε ένα δικό μας γεγονός δεν σημαίνει ότι η διεθνής αγορά θα ευθυγραμμιστεί με τα δικά μας κέφια” επισήμανε και πρόσθεσε ότι χωρίς διάλογο και με τα τελεσίγραφα που θέτουν οι αγρότες είναι δύσκολο να βρεθεί λύση.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της έλλειψης επενδύσεων, ο κ. Μάρδας είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, για πρώτη φορά κατέγραψε τις 18 μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, καρκινοβατούν εδώ και χρόνια και κατέγραψε ακριβώς τα προβλήματα που οδηγούν στην παρεμπόδιση της ολοκλήρωσής

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν όσο γίνεται νωρίτερα το ασφαλιστικό και η αξιολόγηση για να ηρεμήσει -όπως επισήμανε- η χώρα και να οδηγηθούμε σε προσέλκυση επενδύσεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα