Σουλτς:Άγνωστο εάν το Ευρωκοινοβούλιο θα υπερψηφίσει τη συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε

78afaacbba3bca41a1ce9f675afbba4f_XLΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ασχοληθεί άμεσα με την όποια συμφωνία επιτευχθεί μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο ο πρόεδρος του, Γερμανός σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει εάν το κείμενο θα υπερψηφιστεί.

Όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr ,o πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα πρέπει να λύσει τις διαφορές του με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων για το τελικό κείμενο συμφωνίας η οποία θα επιτρέπει την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε..

Το Ευρωκοινοβούλιο, στη συνέχεια, θα κληθεί να εγκρίνει τα σημεία – κλειδιά του συμβιβασμού Λονδίνου – Βρυξελλών.

«Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα κληθεί αμέσως μετά από ενδεχόμενη βρετανική απόφαση για παραμονή στην Ε.Ε. μέσω δημοψηφίσματος να νομοθετήσει τα σημεία της πρότασης της Κομισιόν», δήλωσε ο κ. Σουλτς, μετά από συνάντησή του με τον κ. Κάμερον.

«Ωστόσο, για να είμαι ξεκάθαρος, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει στο κοινοβούλιό της και να πει: αυτή είναι η πρόταση, μπορείτε να μου δώσετε εγγυήσεις για το αποτέλεσμα; Αυτό δεν γίνεται στις δημοκρατίες», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα