Η Συρία φλέγεται με τους αμάχους στο έλεος των συγρούσεων

syrianwarΚαμία ειρηνευτική διάθεση από τις δυνάμεις που εμπλέκονται στην Συρία,με τους αμάχους να βρίσκονται στο έλεος των βομβαρδισμών και των  εθνικών συμφερόντων.

Σήμερα,ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος έπεσε σε ένα σχολείο και ένα νοσοκομείο στην πόλη Αζάζ της βόρειας Συρίας, σκοτώνοντας πολλούς αμάχους, ανάμεσά τους και παιδιά,ενώ την ίδια στιγμή , η Τουρκία συνεχίζει για τρίτη ημέρα τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων των Κούρδων της Συρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όσον αφορά το χτύπημα του νοσοκομείου, του σχολείου και άλλων εγκαταστάσεων, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους,ανάμεσά τους και παιδιά. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου υποστηρίζει ότι το χτύπημα προήλθε απο ρωσικές επιδρομές.

Παράλληλα, στο στόχαστρο βομβαρδισμών μπήκε και το νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Μουράτ αλ-Νούμαν στην επαρχία Ιντλίμπ. Στην ίδια πόλη χτυπήθηκε σύμφωνα με ακτιβιστές και τρίτο νοσοκομείο.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοείται η τύχη οκτώ, δήλωσε ο επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γαλλία Μεργκό Τερζιάν, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως ρωσικά ή συριακά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την επιχείρηση. Οι οκτώ αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί, σύμφωνα με επόμενη ανακοίνωση της οργάνωσης.

Το νοσοκομείο καταστράφηκε αφήνοντας 40.000 ανθρώπους χωρίς ιατρικές υπηρεσίες, αναφέρει η οργάνωση μέσω Twitter, επισημαίνοντας πως διαφαίνεται ότι επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση στις ιατρικές υποδομές, την οποία οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Το νοσοκομείο είχε προσωπικό 54 ατόμων και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε αρχικά λόγο για εννέα νεκρούς στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Την ίδια στιγμή,σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), όπου αποτελείται από  Κούρδους, Τουρκμένους και Άραβες της Συρίας, έχει θέσει υπό τον έλεγχό της περίπου το 70% του Ταλ Ριφάατ, μιας πόλης μεταξύ του Χαλεπιού και της Αζάζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον των ανταρτών, με την υποστήριξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών, έχει φέρει τις συριακές ένοπλες δυνάμεις σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα. Οι δυνάμεις των SDF, οι οποίες στηρίζονται κυρίως από τους Κούρδους πολιτοφύλακες με σκοπό να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση, καταλαμβάνοντας εδάφη από τους αντάρτες και επεκτείνοντας την παρουσία τους στην περιοχή των συνόρων.

Μιλώντας από το Κίεβο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Ρωσία και οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG έκλεισαν τον ανθρωπιστικό διάδρομο βόρεια του Χαλεπίου και ότι στόχος της Μόσχας είναι να αφήσει τη διεθνή κοινότητα με δύο επιλογές στη Συρία: Τον Μπασάρ αλ-Άσαντ ή το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιδρομές κατά των Κούρδων της Συρίας -θέσεις των οποίων βομβαρδίζει ο στρατός από την τουρκική πλευρά των συνόρων εδώ και τρεις ημέρες- εάν συνεχίσουν την επίθεσή τους στην πόλη Αζάζ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα