Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Φεβ 14th, 2016

Π.Κουρουμπλής:«Πήγαμε σε εκλογές με αυτό το μνημόνιο και είπαμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια»(Βιντεο)

kourouO υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι: «Tο μνημόνιο ψηφίστηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Θα κριθεί από την ιστορία αν είχαμε δίκιο ή άδικο. Πήγαμε σε εκλογές με αυτό το μνημόνιο  και είπαμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Ούτε ο Αποστόλου υποσχέθηκε σε κανέναν τίποτα, ούτε ο Τσίπρας».

«Τα μέτρα δεν είναι πρόταση της κυβέρνησης, είναι αυτά που μάς επιβλήθηκαν από το μνημόνιο, δεν εξειδικεύσαμε τίποτε, αν εξειδικεύαμε θα λέγατε ‘ζήτω’» ανέφερε .

Ο κ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε και δριμεία επίθεση τον Πολ Τόμσεν, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς με αφορμή το άρθρο του στελέχους του ΔΝΤ που ζητεί νέα δημοσιονομικά μέτρα. «Οι εκβιασμοί που επιχειρεί ο Τόμσεν δεν μπορούν να έχουν αποδοχή στην Ελλάδα, επί 11 φορές έκοψε τις συντάξεις στην Ελλάδα, άλλη η συνταγή που πρέπει να χρησιμοποιηθεί… Τα μέτρα που επέβαλαν αυτοί οι κύριοι οδήγησαν τη χώρα σε ύφεση, η κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτή τη λογική» δήλωσε.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε στο σημείο αυτό ότι η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις, ενώ για το αγροτικό είπε πως «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο… Θα χρησιμοποιήσουμε ως όπλο τις αγροτικές κινητοποιήσεις». Παράλληλα, έβαλλε κατά του μιντιακού συστήματος λέγοντας ότι θέλει να πέσει η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση θα κριθεί γι’ όλα αυτά που είπε στο τέλος της τετραετίας» πρόσθεσε.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo