Ο Λευκός Οίκος καλεί Τουρκία και YPG να αποκλιμακώσουν τη μεταξύ τους ένταση

turkplaneΟι ΗΠΑ εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη μεταξύ της Τουρκίας και της κουρδικής YPG στη βόρεια Συρία, με το αμερικανικό Πεντάγωνο να καλεί και τις δύο πλευρές σε αποκλιμάκωση.

«Είμαστε ανήσυχοι για την κατάσταση βόρεια του Χαλεπίου και εργαζόμαστε ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση σε όλες τις πλευρές» ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, λέγοντας πως «καλέσαμε τις κουρδικές δυνάμεις μαζί με το YPG να μην εκμεταλλεύονται την συγκεχυμένη κατάσταση ώστε να επεκτείνουν τον έλεγχό τους».

«Έχουμε επίσης αναφορές για χρήση μέσων του πυροβολικού από την τουρκική πλευρά των συνόρων και καλέσαμε την Τουρκία να σταματήσει αυτά τα πυρά» τόνισε επίσης το Πεντάγωνο.

Η αμερικανική πλευρά, σημειώνοντας πως τουρκικές και κουρδικές δυνάμεις έχουν ως κοινό εχθρό την ISIS, κάλεσε όλες τις πλευρές να μείνουν στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Μόναχο (τα ξημερώματα της Παρασκευής) για παύση των εχθροπραξιών στη Συρία. Ανάλογη ήταν και η έκκληση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών στη συνέχεια.

Νωρίτερα,ο Αχμέτ Νταβούτολγου επιβεβαίωσε πως έπληξε θέσεις της κουρδικής δύναμης στην περιοχή του Αζάζ τη νύχτα προς Κυριακή και ότι οι τουρκικές δυνάμεις έβαλαν εναντίον της κουρδικής YPG στη βόρεια Συρία απαντώντας σε «προκλήσεις στα σύνορα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα