Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Φεβ 14th, 2016

Κερέ:«Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει,αρκεί όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν πέρσι το καλοκαίρι»

kereΣε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post,ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θεωρεί ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα θα τελειώσει εφόσον όλοι τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Παράλληλα,ο Μ.Κερέ απαντώντας σε ερώτηση για το αν η προσφυγική κρίση επηρεάζει την ανάκαμψη στην Ελλάδα, ο Κερέ είπε ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται το ερώτημα αν η χώρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της με το προσφυγικό. «Είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού να καταστεί ισχυρότερη η οικονομία, ανεξάρτητα από την προσφυγική κρίση. Για παράδειγμα, η Ελλάδα θα πρέπει να κάθε περίπτωση να μεταρρυθμίσει βιώσιμα το συνταξιοδοτικό σύστημά της», απάντησε.

Σχολιάζοντας την πρόοδο που έχει γίνει στην Ελλάδα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ο Κερέ είπε ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες στην Αθήνα, όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί που θα θέλαμε», προσθέτοντας ότι το θέμα δεν αφορά πλέον «τους θεμελιώδεις στόχους αλλά την εφαρμογή». Και για αυτό, συνέχισε, η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Αύγουστο. «Και στην ΕΚΤ θέλουμε να συνεχίσει το ΔΝΤ να στηρίζει αυτήν την πορεία».

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν «πότε θα τελειώσει η ελληνική κρίση» ο Κερέ απάντησε:

«Η ελληνική κρίση έχει τελειώσει, αρκεί όλοι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν πέρσι το καλοκαίρι».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo