Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Φεβ 13th, 2016

Ντάισελμπλουμ:Όχι στη χαλάρωση κανόνων της τραπεζικής ένωσης

ntais3Κατηγορηματικά αντίθετος στο οποιοδήποτε σενάριο για χαλάρωση των κανόνων που αφορούν την τραπεζική ένωση, παρουσιάστηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αυτό θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να γίνει«, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup παρά την πτώση που καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές, για να συνεχίσει: «Θα πρέπει πρώτα να κάνουμε την τραπεζική ένωση ισχυρότερη κατά την άποψή μου. Οι κεφαλαιακές απαιτήσεις θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω κατά τα προσεχή έτη. Αυτό θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Έχουμε τώρα πολύ αυστηρότερους κανόνες για το ποιος θα την πληρώσει αν πάει κάτι στραβά στις τράπεζες και δεν είναι ο φορολογούμενος».

Και πρόσθεσε: «Για το λόγο αυτό, οι επενδυτές κοιτούν πολύ πιο κριτικά τις τράπεζες, και ό,τι οδηγεί σε διόρθωση τις αγορές».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε επίσης ότι οι οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης παρέμειναν συγκρατημένα θετικές παρά μια πληθώρα δεικτών που δείχνουν μια οικονομική επιβράδυνση, και τις κακές οικονομικές ειδήσεις από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Από το 2008 βρισκόμαστε συνεχώς σε κατάσταση κρίσης», είπε και πρόσθεσε πως οι τράπεζες είναι πλέον πολύ πιο ισχυρές.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo