Νουί:Δεν θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση οι ελληνικές τράπεζες

baH επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί,μιλώντας σε συνέντευξή της  στην εφημερίδα «Αγορά»,δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση, μετά την τελευταία, κατά την οποία τα πιστωτικά ιδρύματα ενισχύθηκαν με περίπου 14 δισ. ευρώ.

Η Νουί σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα εξαιρεθούν από τα stress tests της ΕΚΤ αυτόν τον χρόνο, διότι πέρασαν από τέτοιου είδους έλεγχο τον περασμένο χρόνο.

Παράλληλα, ζήτησε από τις τράπεζες να χρησιμοποιήσουν «όλα τα διαθέσμια εργαλεία» για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, συμπεριλαμβανομένης και της πώλησής τους.

Χθές,πάντως, υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών και χωρίς καμία αρνητική ψήφο  η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τα «κόκκινα δάνεια» , ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Η τροπολογία έγινε δεκτή με τη νέα τροποποίηση, στην οποία προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπου δίνεται παράταση μέχρι τις 30/5/2016 για την επικαιροποίηση εκκρεμών εγγράφων στην αίτηση υπαγωγής δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταθάκης, αντί 30/4/2016, όπως αρχικά προβλεπόταν στη ρύθμιση, παρατείνεται για έναν μήνα, και ειδικότερα μέχρι τις 30/5/2016, αυτή η δυνατότητα, ώστε να μπορούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη και όσοι δανειολήπτες δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αιτήσεις τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα