25.000 Γερμανοί στους δρόμους κατά των συμμάχων της Μέρκελ

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, αψήφησαν τη βροχή στο Μόναχο και βγήκαν στους δρόμους για να διατυπώσουν την αντίθεσή τους στην στάση των Βαυαρών συμμάχων της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ στο μεταναστευτικό.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης της Κυριακής, επισήμαναν σε μια ανακοίνωση ότι διαμαρτύρονται για τις «ανεύθυνες διχαστικές πολιτικές» των ανώτερων στελεχών του CSU.

Αναφέρουν συγκεκριμένα τον ηγέτη του CSU και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, τονίζοντας ότι παίρνουν θέση ενάντια στις «πολιτικές του φόβου» και τη στροφή της κοινωνίας προς τα δεξιά.

«Θέλω να καταδικάσω ανοιχτά τις απάνθρωπες δηλώσεις που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας από τα χείλη ηγετικών στελεχών του CSU» είπε ένας διαδηλωτής, ο Άξελ Βαινγκέρτνερ.

Τουλάχιστον 25.000 διαδηλωτές στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη στάση των Βαυαρών συμμάχων της Άγγελας Μέρκελ στο μεταναστευτικό

«Είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε.

Κόμματα όπως οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι, η Αριστερά, αλλά και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, θρησκευτικές οργανώσεις και εθελοντές που εργάζονται με τους πρόσφυγες προέτρεψαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Σε ένα μήνυμά του στο Twitter το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών επισημαίνει ότι «οι πολίτες της Βαυαρίας γνωρίζουν τι τους προσφέρει το CSU».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)/ Φωτογραφία: AP

 

Σχετικά Νέα