Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Φεβ 12th, 2016

Σταθάκης:Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην προστασία των κύριων συντάξεων

AEAB01CABB673220E7FEAA5BD783BAFF

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης,μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ,δήλωσε ότι  η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους με τη στρατηγική της για την προστασία των κύριων συντάξεων,παρά το μήνυμα του Πόουλ Τόμσεν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, περιορίζοντας τη δημόσια συνταξιοδοτική δαπάνη.

Παράλληλα,ο κ.Σταθάκης,δήλωσε,«Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους».

Επίσης,ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, και επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Σταθάκης πραγματοποίησε νέο άνοιγμα και προς τους αγρότες, οι οποίοι κατεβαίνουν σήμερα προς την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Υπάρχει περιθώριο και για αυτό καλούμε σε διάλογο», είπε, σημειώνοντας ότι ο διάλογος «πρέπει να γίνει».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.

 

Για τον αρθρογράφο

-

.made by gleo