Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Φεβ 11th, 2016

Αισιοδοξία από τον Ντάισελμπλουμ για την αξιολόγηση

tsakntasΤα σενάρια  ότι οι συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές έχουν εκτροχιαστεί, είμαι πεπεισμένος ότι είναι απόλυτα λάθος, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Εurogroup ο πρόεδρος Γερούν Ντάισελμπλουμ,ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία του προγράμματος.

Όπως σημείωσε, το σημερινό Eurogroup θα εξετάσει την πορεία της διαδικασίας αξιολόγησης. «Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε συζητήσεις με τους θεσμούς σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και καποια δημοσιονομικά θέματα.

Πρέπει να επιτύχουν μία συμφωνία και γι’ αυτό περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει απ’ όλες τις πλευρές» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ και υπογράμμισε ότι αν και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως η «διαδικασία είναι εκτός τροχιάς», η πραγματικότητα είναι πως «η διαδικασία συνεχίζεται και έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup δεν ανακοίνωσε ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Εκτός του ζητήματος της ελληνικής αξιολόγησης, το θέμα της διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup αναμένεται να απασχολήσει, μεταξύ άλλων, τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo