Παππάς:Βασικό μας κριτήριο η διαμόρφωση βιώσιμης αγοράς στο τηλεοπτικό τοπίο

4EFB1920ACB866AF28EFBA77B3EA7419Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega,υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές,ενώ αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διαμορφώσει μία βιώσιμη αγορά στα ΜΜΕ και σημείωσε πως τα περί συνταγματικότητας ή αντισυνταγματικότητας θα συζητηθούν αύριο στη Βουλή.
Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τα κανάλια σήμερα δεν έχουν άδειες και έκανε λόγο για «μη βιώσιμα σχήματα με όρους αγοράς», τονίζοντας ότι δυσκολεύονται να παράγουν πρωτογενές προϊόν. Επανέλαβε επίσης ότι θα γίνει διαγωνισμός για τέσσερις άδειες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δάνεια των τηλεοπτικών καναλιών, εξηγώντας ότι ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ενώ ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η αγορά δεν δίνει λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας των καναλιών.

Ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε από τα ΜΜΕ «να μην επιχειρούν να βγάλουν μπροστά τους εργαζόμενους ως δικαιολογία» και έκανε λόγο για σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση. «Κριτική σχετικά με την μεταρρύθμιση για τα κανάλια δεχθήκαμε από τους ιδιοκτήτες όχι από τους εργαζόμενους«, διευκρίνισε.

Καταλόγισε επίσης στη Νέα Δημοκρατία ότι βρίσκει προφάσεις για να μη γίνει διαγωνισμός και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια διαλόγου

Ερωτηθείς για πιθανή αύξηση της ανεργίας στον χώρο των ΜΜΕ, από ενδεχόμενο κλείσιμο καναλιών, εξήγησε ότι μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις. «Δεν καταλαβαίνω ενώ ο ισχύων νόμος προβλέπει διαγωνισμό αυτός έχει καθυστερήσει τόσο πολύ. Προφανώς ο εξορθολογισμός κάποιους ενοχλεί» σχολίασε εν συνεχεία και πρόσθεσε ότι «υπάρχει κανάλι που κοιμήθηκε με περιφερειακή άδεια και ξύπνησε με εθνική».

«Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές»

Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα εκλογών, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, ούτε και λόγος να συζητιέται τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Παππάς τάχθηκε κατά των όποιων παραλληλισμών των τρακτέρ με τα τανκς, ενώ υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να κλείνονται τα σύνορα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε διάλογο.

Αναφερόμενος στα ασφαλιστικό, στάθηκε στην ανάγκη «να περάσουμε σε ένα σύστημα ενιαίων κανόνων». Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για στρεβλώσεις και αδικίες στο ισχύον σύστημα, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν.

Όπως ανέφερε, δεν έχει υπάρξει καμία ένσταση για τον κεντρικό πυρήνα της μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό από τους θεσμούς.

«Πρέπει και οι αγρότες να καταλάβουν πως πρέπει να περάσουμε σε σύστημα ενιαίων κανόνων χωρίς να λέμε όμως ότι δεν χρειάζονται βελτιώσεις», ανέφερε στη συνέχεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα