Στ.Θεοδωράκης:«Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης»

ÁÈÇÍÁ-ïìéëßá ôïõ åðéêåöáëÞò ôïõ Ðïôáìéïý Óôáýñïõ ÈåïäùñÜêç óôçí  ÅðéôñïðÞ Äéáëüãïõ.(EUROKINISSI-ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3,απαντώντας για τα σενάρια πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Κάποιοι φλερτάρουν με το κόλπο της απόδρασης. Δηλαδή τώρα που είναι δύσκολα τα πράγματα και που δεν έχει διαμορφωθεί απόλυτα το εκλογικό σκηνικό κάποιοι σκέφτονται “γιατί να μην τζογάρουμε μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση”.

Ο κ. Καμμένος προηγήθηκε του φίλου του κ. Τσίπρα, να “ρίξει” την ιδέα για να μετρήσει αντιδράσεις στην αγορά. Δε νομίζω ότι έχουν απορρίψει το σενάριο των πρόωρων εκλογών αλλά ελπίζω να μην είναι το επικρατέστερο». Ο Επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα ήταν ξεκάθαρος και σε ότι αφορά την πρόταση του Κινήματος για το δημόσιο, λέγοντας: «Το Ποτάμι λέει ότι πρέπει να φύγει κόσμος από το δημόσιο, ότι η αξιολόγηση πρέπει να οδηγήσει στην απομάκρυνση κάποιων. Το δημόσιο δεν μπορεί να είναι μια παρέα γέρων που κρατούν κλειστή την πόρτα με τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό.

Θα επιμείνουμε στη σύγκρουσή μας με το βαθύ κομματικό κράτος, κάτι το οποίο δεν μπορεί να κάνει ένα κόμμα εξουσίας όπως η Νέα Δημοκρατία». Μιλώντας για το συνέδριο του Ποταμιού στα τέλη Φεβρουαρίου τόνισε: «Προσπαθούμε να μειώσουμε την απόσταση των στελεχών με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην κορυφή του κινήματος. Θέλουμε το Ποτάμι να το κυβερνούν τα στελέχη του και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει μέχρι ενός σημείου. ­Θα ολοκληρώσουμε την προσπάθεια σ΄αυτό το συνέδριο». Τέλος αναφερόμενος στις συνεργασίες δήλωσε: «Το Ποτάμι δε θα μετέχει με κανένα τρόπο στην ενίσχυση άλλων κομμάτων. Δεν μας ενδιαφέρει να βρούμε στέγη για μένα και τους 11 βουλευτές μας σε κάποιο άλλο κόμμα, είτε δεξιά, είτε αριστερά.

Δεν δειλιάζουμε στο να συνεργαστούμε αλλά δε θα συνεργαστούμε για να σώσουμε τις καρέκλες μας». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, είπε: «Ο κ. Τσακαλώτος είπε “αλίμονό μας αν δεν τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση”. Έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου σε αυτή τη χώρα. Έχουμε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βγάζουν ανακοινώσεις και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις απεργίες εναντίον της κυβέρνησής τους και τώρα έχουμε τον κ. Τσακαλώτο, o οποίος είναι ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, να λέει ότι καθυστερούμε ανεπίτρεπτα και ότι αν χάσουμε δύο – τρεις ακόμα μήνες φωτιά στα μπατζάκια μας».

«Πρέπει να ξεπεράσουμε την πολιτική του οίκτου, η οποία είναι η πολιτική της κυβέρνησης. Δε μας ενδιαφέρει ο οίκτος. Μας ενδιαφέρει μια εθνική πολιτική δικαιοσύνης που σημαίνει οι πρόσφυγες που έχουν έρθει εδώ να ταυτοποιούνται και αν αρνούνται την ταυτοποίηση να επιστρέφουν στην Τουρκία με ευθύνη της FRONTEX». «Η ΝΔ έχει μια μεγάλη αδυναμία, είτε είναι ο Μητσοτάκης, είτε ο Μεϊμαράκης αρχηγός.

Είναι ένα κλασικό κόμμα εξουσίας. Είναι με όλους και δεν είναι με κανέναν και αυτό φαίνεται και τώρα με βάση το πόσο νερό στο κρασί του αρχίζει να βάζει ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με τις δικές του μεταρρυθμιστικές προτάσεις. Πρόσφατα μάλιστα είπε ότι δεν πρέπει να φύγει κανείς από το δημόσιο». «­Θα συγκρουστούμε με τον λαϊκισμό και την καθυστέρηση, από όπου και αν προέρχεται, και θα επιμείνουμε στις μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

«Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί στη χώρα μας δεν είναι ποιος είναι αριστερός ή δεξιός -αυτά έχουν τελειώσει. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ποιος είναι με τις τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις». «Καταστράφηκαν οι Τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι πρώτον μειώνεται η δυνατότητα του κράτους να κάνει οτιδήποτε, στον τομέα των επενδύσεων αλλά και η δυνατότητα του πολίτη να κάνει οτιδήποτε σε ότι αφορά την οικονομία». «Η πρόταση για το ασφαλιστικό έτσι κι αλλιώς θα είναι δυσάρεστη γιατί θα πληρώσουμε τα σπασμένα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Το Ασφαλιστικό είναι το συνεχές έγκλημα των τελευταίων 30 ετών. Δεν είναι μόνο το έγκλημα του Κατρούγκαλου». «Εμείς δεν κοιτάμε ούτε τις δημοσκοπήσεις, ούτε τις εκλογές. Εμείς κοιτάμε το συμφέρον της χώρας»

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα