Γαλλία:Καταστολή και συλλήψεις σε διαδήλωση Κούρδων κατά των πολύνεκρων τουρκικών επιθέσεων στο Τσιζρέ

Επεισόδια ξέσπασαν σε διαδήλωση στο Παρίσι εναντίον των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στην πόλη της Cizre. Επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ 17 διαδηλωτές  κρατούνται. Παρόμοιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως μεταδίδει ”στο Κοκκινο”,οι διαδηλώσεις ακολούθησαν μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 60 ανθρώπους στο υπόγειο ενός κτιρίου στη νοτιοανατολική κουρδική πόλη της Cizre.

Σύμφωνα με το Russian today περίπου 150 ακτιβιστές αρχικά συγκεντρώθηκαν στην τουρκική πρεσβεία . Όταν η αστυνομία απέκλεισε την πρεσβεία οι ακτιβιστές προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσουν βίαιες συγκρούσεις.

Αργότερα ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν κοντά στην πλατεία της Δημοκρατίας, όπου ξεκίνησε μια δεύτερη  διαδήλωση με τα πανό να γράφουν  πως «60 Κούρδοι άμαχοι τραυματίστηκαν και άλλοι εκτελέστηκαν από το τουρκικό κράτος!»

Εξίσου ανάλογο περιστατικό συνέβη στο Μπορντό όταν ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν κοντά στο τουρκικό προξενείο.

Φιλοκουρδικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Γερμανία, την Ελβετία και τη Βρετανία. Στη Στουτγάρδη, νοτιοδυτικά της Γερμανίας, η πορεία έληξε επίσης με συγκρούσεις όπου δύο ακτιβιστές συνελήφθησαν, αναφέρει η Die Welt.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 150 άμαχοι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης, με πάνω από 200.000 ζωές να έχουν τεθεί σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα