Πεδίο μάχης οι δρόμοι στο Χονγκ Κονγκ(Βιντεο)

hkriotsΣε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκαν τη Δευτέρα οι κεντρικοί δρόμοι στο Χονγκ Κονγκ, όπου γιορτάστηκε το νέο σεληνιακό έτος, με εξαγριωμένους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία.Αφορμή για τα επεισόδια έγινε, η προσπάθεια των αρχών να μετακινήσουν πλανόδιους πωλητές προϊόντων, από γνωστή εργατική συνοικία σε προάστιο του Χονγκ Κονγκ.

Πρόκειται για τα πιο σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, μετά τις διαδηλώσεις του 2014.

Οι διαδηλωτές έσπασαν πλάκες από τα πεζοδρόμια και τις πέταξαν κατά των αστυνομικών, ενώ άλλοι κατέβασαν πινακίδες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στην περιοχή Μονγκ Κοκ, μια γειτονιά απέναντι από το λιμάνι και σε μικρή απόσταση από την «καρδιά» του ασιατικού χρηματοοικονομικού κέντρου.
Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν επίσης σπρέι πιπεριού προκειμένου να διασκορπιστεί το πλήθος. Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν τις προειδοποιητικές βολές, καθώς οι εξαγριωμένοι διαδηλωτές περικύκλωναν αστυνομικούς της τροχαίας και τους πετούσαν σκουπίδια, σπασμένα μάρμαρα και μπουκάλια, που έπαιρναν από το δρόμο. Εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου, παρουσίαζε λίγο αργότερα, ο παγκοσμίου φήμης κεντρικός εμπορικός δρόμος Nathan Road.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα