Παυλόπουλος:Η συνεννόηση στα μεγάλα και σημαντικά καταξιώνει τις πολιτικές ηγεσίες

paulΚατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο τόνισε ότι στα μεγάλα και στα σημαντικά ζητήματα χρειάζεται να υπάρχει η συνεννόηση εκείνη, η οποία καταξιώνει και τις πολιτικές ηγεσίες στα μάτια της κοινωνίας.

«Συμφωνούμε οι περισσότερες δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και στην ανάγκη εμπέδωση της πορείας της χώρας, εντός ΕΕ και Ευρωζώνης, συμφωνούμε και στο γεγονός ότι πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό και θα τις εκπληρώσουμε, γιατί είναι καιρός πλέον να αναλάβουν και άλλοι τις ευθύνες τους στα θέματα αυτά, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, γιατί τα ελληνικά σύνορα, είναι και σύνορα της ΕΕ» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρέπει να καταστεί σαφές και τι ευθύνες φέρει η γειτονική Τουρκία για τα ζητήματα αυτά. «Άρα, η ενότητα όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων σε αυτόν τον τομέα είναι επιβεβλημένη για την υπεράσπιση του κύρους της χώρας και του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε: «σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα χαίρομαι και πάλι διότι πάγια ήταν η άποψή σας ότι στα μεγάλα και στα σημαντικά χρειάζεται να υπάρχει η συνεννόηση εκείνη, η οποία καταξιώνει και τις πολιτικές ηγεσίες στα μάτια της κοινωνίας».

Ο κ.Θεοχαρόπουλος αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις, τις οποίες χαρακτήρισε ταχύτατες σε όλα τα επίπεδα και σημείωσε ότι υπάρχει κοινωνική αναταραχή.

Όπως τόνισε, οι εξελίξεις τόσο στο ασφαλιστικό, όσο και στο αγροτικό ζήτημα, αλλά και στο προσφυγικό, θα καθορίσουν την πορεία από εδώ και στο εξής και εξέφρασε την σταθερή του θέση, ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή της πορείας και μέσα σε συνθήκες ευρωπαϊκές, που δεν πρέπει να αμφισβητούνται και σε αυτό το πλαίσιο χρειάζονται αποτελεσματικές λύσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως «δεν χρειάζεται ο τόπος κάθε λίγο και λιγάκι εκλογές, αλλά μια αποτελεσματική πολιτική, καθώς δεν πρέπει να ξαναζήσουμε τα αδιέξοδα του καλοκαιριού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα