24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία(Συνεχής ενημέρωση)

  • Τα καλέσματα για την απεργιακή κινητοποίηση σε όλη τη χώρα εδώ

apΣτην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, στις εφορίες, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις πολεοδομίες.

Παράλληλα, απεργούν οι υπάλληλοι τραπεζών, οι καθηγητές, οι δάσκαλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και φαρμακοποιοί),αλλά και οι υπάλληλοι στους δήμους, καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Ως αποτέλεσμα, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, εξυπηρετώντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά.
Σε απεργία κατεβαίνει και ο εμπορικός κόσμος, αντιδρώντας στα όσα προβλέπονται στο 3ο μνημόνιο (εργαλειοθήκη ΟΑΣΑ) με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ) συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Από τα ξημερώματα της Πέμπτης και μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία.

Δεν κυκλοφορούν σήμερα οι συρμοί του μετρό. Στάση εργασίας σε λεωφορεία, ΗΣΑΠ και τραμ​

Την ίδια στιγμή, δεν θα λειτουργούν ΗΣΑΠ και τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 και από τις 16.00 έως τη λήξη της βάρδιας. Χειρόφρενο σηκώνουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ καθώς και του Προαστιακού, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

LIVE από το RT

 

Σχετικά Νέα