Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 5th, 2016

24ωρη απεργία αύριο στα τρένα

φδσφηΜε 24ωρη απεργία κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στιος εταιρίες του ΟΣΕ, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, των εταιρειών που έχουν την ευθύνη των δρομολογίων και της συντήρησης του τροχαίου υλικού.

Ως εκ τούτου αύριο δεν θα κινηθούν τα τρένα του Οργανισμού, ο προαστιακός, το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός.

Με τα έως τώρα δεδομένα και έπειτα από πέντε αναβολές, το ΤΑΙΠΕΔ έχει ορίσει την 6η Ιουλίου ως ημέρα για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Οι εργαζόμενοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Το καταστροφικό ξεπούλημα των υποδομών συνεχίζεται. Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το «Ελληνικό» βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ).

Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο. Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων.

Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη πολιτική εντάσσεται και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στη ΣΤΑ.ΣΥ. με την υπονόμευση των διαδικασιών υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που γίνεται με τις πρακτικές κωλυσιεργίας του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας με την ανοχή αν όχι με τις οδηγίες της κυβέρνησης.

Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν! Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε! Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους! Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!

Την Τετάρτη 6/7 πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία και καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo