Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Φεβ 5th, 2016

12ωροι αποκλεισμοί και μπλόκα σε όλη τη χώρα από τους αγρότες

stous-dromous-ta-trakter-khoris-mploka-600x4001453271728

Κλειστά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, σήμερα Παρασκευή τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν οι αγρότες του μπλόκου. Στις Μικροθήβες θα κλείσει από τις 12 ως τις 6 το απόγευμα. Οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σήμερα και το Σάββατο, για να αποφασίσουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα,σε 24ωρο αποκλεισμό εθνικών οδών, αεροδρομίων, τελωνείων και λιμανιών προχωρούν από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου οι αγρότες που πρόσκεινται στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα με τη Βουλγαρία άνοιξαν οι αγρότες στις 11 το βράδυ, ενώ θα το κλείσουν και πάλι στις 6 το πρωί.

Επίσης, 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Άνοιξαν την παλαιά εθνική στον Ισθμό οι αγρότες
Ανοιχτή για τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα είναι από το βράδυ της Πέμπτης η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στον Ισθμό, την οποία είχαν αποκλείσει αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών  τους.

Ωστόσο, τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι κι ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων, όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό.

Εν τω μεταξύ τα μεσάνυχτα οι αγρότες αναμένεται να ανοίξουν και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, που κρατούν κλειστό από το απόγευμα της Τετάρτης.

Πεντάωρος αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τις 17:00 την Παρασκευή
Άνοιξαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ οι εθνικές οδοί Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών – Αθηνών στο ύψος του Αιγίου και Πατρών – Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και την Παρασκευή σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 17:00 το απόγευμα θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo