Ιράκ:Κατασκευή τείχους ασφαλείας γύρω από τη Βαγδάτη

6a00e55188bf7a883400e5536bc8108834-800wiΣήμερα ένας αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας,ανακοίνωσε ότι το Ιράκ κατασκευάζει αυτή τη στιγμή ένα τείχος ασφαλείας ύψους τριών μέτρων καθώς και μια τάφρο γύρω από την πρωτεύουσα Βαγδάτη για να αντιμετωπίσει τις τζιχαντιστικές επιθέσεις.

Συγκεκριμένα, ο ταξίαρχος Σαάντ Μάαν,δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο”Αρχίσαμε να κατασκευάζουμε ένα τείχος ύψους τριών μέτρων και μια τάφρο γύρω από την πόλη της Βαγδάτης”.Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η διείσδυση “τρομοκρατών” και παγιδευμένων οχημάτων στην πόλη, εξήγησε.

Η Βαγδάτη αποτελεί τακτικά στόχο επιθέσεων, όμως η ιρακινή πρωτεύουσα έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας αφότου η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μια εκτεταμένη επίθεση στο Ιράκ τον Ιούνιο του 2014.

Η κατασκευή του τείχους θα γίνει σε δύο φάσεις. Προτεραιότητα θα δοθεί στις περιοχές της βόρειας και της δυτικής Βαγδάτης, προς την κατεύθυνση των οποίων βρίσκονται τα εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι άλλες ζώνες θα ακολουθήσουν, διευκρίνισε ο Μάαν.

Στο τέλος της πρώτης φάσης, που πρόκειται να διαρκέσει έξι μήνες, θα καταργηθούν τα μισά από τα σημεία ελέγχου που υπάρχουν μέσα στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε.

Στην πόλη υπάρχουν πολλά σημεία ελέγχου, στα οποία δεν γίνονται γενικά παρά επιφανειακοί έλεγχοι, που προκαλούν ωστόσο μεγάλα μποτιλιαρίσματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα