Κατρούγκαλος:Δεν τέθηκε θέμα περικοπών συντάξεων

κατάλογοςΔεν τέθηκε ποτέ θέμα περικοπών συντάξεων, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντησή του με τους θεσμούς την Πέμπτη, ενώ τόνισε ότι παραμένουν ανοιχτά όλα τα μεγάλα θέματα, όπως το αν θα συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια η εθνική σύνταξη.

Όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr, εξερχόμενος από τη συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος,σημείωσε «Σήμερα, προσπαθήσαμε να βγάλουμε από το τραπέζι όλα τα μικρά πράγματα, ώστε, όταν θα λυθούν τα μεγάλα, να είμαστε σε θέση να καταθέσουμε το νομοσχέδιο στη Βουλή».

Παράλληλα,έκανε  λόγο για μια «ιδιαίτερα αναλυτική και σκληρή διαπραγμάτευση, που όμως έγινε σε ένα επίπεδο που προώθησε τα ζητήματα που η δική μας η πλευρά ήθελε να θέσει».

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, οι θεσμοί έθεσαν γραπτώς όλα τα ανοιχτά εκ μέρους τους ζητήματα, ενώ υπογράμμισε ότι ουσιαστικά έγινε μια αναλυτική κατ’ άρθρον επεξεργασία όλου του νόμου.

«Η συνεννόηση που έχουμε είναι να συνεχιστεί η συζήτηση και με τα τεχνικά κλιμάκια»

Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης συνέχεια των συζητήσεων και με τα τεχνικά κλιμάκια την επόμενη εβδομάδα, για να προωθηθούν όλα τα πιθανά θέματα και να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Τους ενημερώσαμε, επίσης ότι έχουμε ένα παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και ότι στο αρχικό σχέδιο που τους έχουμε θέσει, μπορεί να υπάρχουν περαιτέρω αλλαγές. Για όλα αυτά τα ζητήματα επιφυλάχθηκαν να μας δώσουν την οριστική τους γνώμη. Επομένως, όλα τα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίσαμε αυτήν τη σκληρή διαπραγμάτευση, όμως, με έναν τρόπο που φαίνεται ότι είναι ρεαλιστικό ότι μπορούμε να καταλήξουμε καλά για τον τόπο σύντομα, όπως είναι το εθνικό συμφέρον», διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα