238 αμερικανικές πόλεις διεκδικούν το δεύτερο «στρατηγείο» της Amazon

Η Amazon έχει λάβει αιτήσεις από 238 πόλεις και περιοχές της Βόρειας Αμερικής, οι οποίες διεκδικούν να φιλοξενήσουν τη δεύτερη έδρα της εταιρείας -και μαζί, να επωφεληθούν από την επένδυση ποσού της τάξης των 5 δισ. δολαρίων και τη δημιουργία μέχρι και 50.000 νέων θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα παγκοσμίως έχει την έδρα του στο Σιάτλ και σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων του και την αναδιοργάνωση της ηγετικής του πυραμίδας.

Νέο ερευνητικό κέντρο στη Γερμανία

 Την ίδια στιγμή, η Amazon ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ιδρύσει ένα ερευνητικό κέντρο για την τεχνητή νοημοσύνη στη Γερμανία. Το κέντρο θα ιδρυθεί στην πόλη Τούμπινγκεν, όπου βρίσκεται και το ομώνυμο ιστορικό πανεπιστήμιο, ενώ θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας.

Ο αμερικανικός όμιλος έρχεται, έτσι, να προστεθεί στις BMW, Bosch, Daimler, Facebook και Porsche, οι οποίες στηρίζουν εμπράκτως την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει από πέρυσι η γερμανική κυβέρνηση και αφορά στους τομείς της ρομποτικής, της μηχανολογίας, της εκμάθησης και των υπολογιστών.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι θα διαθέσεις επίσης 1,25 εκατ. ευρώ στη συλλογική ερευνητική προσπάθεια που εκτυλίσσεται στη γερμανική «Κοιλάδα του Κυβερνοχώρου», καθώς και επιπλέον 420.000 ευρώ για ατομική βράβευση ερευνητών.

Σχετικά Νέα