Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Φεβ 4th, 2016

Υποχωρήσει η δημοτικότητα της Μέρκελ σύμφωνα με δημοσκόπηση

images
Στο χαμηλότερο σημείο της σε 4,5 έτη έχει υποχωρήσει η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση, στην οποία η πλειονότητα των Γερμανών ψηφοφόρων εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η κυβέρνηση έχει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση.
Η έρευνα για λογαριασμό του γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARD έδειξε επίσης υποχώρηση της στήριξης προς τους συντηρητικούς της Μέρκελ τη στιγμή που η στήριξη στο κόμμα Alternative for Germany που τάσσεται κατά των μεταναστών, ανήλθε σε ιστορικό υψηλό στα χρονικά της έρευνας.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Μέρκελ είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενες πιέσεις για τη μείωση του αριθμού των μεταναστών μετά την είσοδο 1,1 εκατ. στη Γερμανία το περασμένο έτος. Η δημόσια ανησυχία αυξήθηκε επίσης μετά από την πληθώρα σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες στη Κολωνία την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε 1-2 Φεβρουαρίου, έδειξε ότι μόλις το 46% των Γερμανών τη στηρίζουν, πρόκειται για το χαμηλότερο ποσοστό από τον Αύγουστο του 2011. Τον περυσινό Απρίλιο, πριν ξεσπάσει η μεταναστευτική κρίηση, έχαιρε υποστήριξης 75%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 81% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν χειρίζεται καλά την προσφυγική κρίση – γεγονός που αποτελεί σημάδια της αυξανόμενης δυσαρέσκειας αναφορικά με τις προσπάθειες να περιοριστεί η εισροή μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό – το CDU, το CSU και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) – στην προσπάθειά τους να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι μπορούν να ελέγξουν την προσφυγική κρίση πριν τις εκλογές σε τρία γερμανικά κρατίδια που έχουν προγραμματιστεί για το Μάρτιο.

Στο μεταξύ, το AfD ενισχύθηκε κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο 12%

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo