Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Φεβ 4th, 2016

Σόιμπλε για Ελλάδα:Θα είχε πονέσει μια φορά

  1739636-702x336Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,μιλώντας σε εκδήλωση στο Αμβούργο την Τετάρτη,προχώρησε σε νεες προκλητικές δηλώσεις,επαναφέροντας το θέμα του Grexit.

Συγκεκριμένα,όπως μεταδίδει το vima.gr,o κ. Σόιμπλε εξέφρασε την άποψή του ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε «πονέσει» μια φορά τους Έλληνες και θα είχε αποφευχθεί αυτή η «ατέλειωτη επίπονη διαδικασία» που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός.

Όπως εξήγησε, το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση, ωστόσο, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκτίμησή του αυτή.

«Είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος», φέρεται να δήλωσε, ενώ ανέφερε μάλιστα ότι το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, με αντάλλαγμα με μια «τεράστια» βοήθεια.

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη χρειάζεται έναν κοινό στρατό.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo