Πιτέλα:«Δεν πρέπει να κατηγορούμε την Ελλάδα για το προσφυγικό, αυτή και η Ιταλία σώζουν ζωές»

pitela«Αντί να κατηγορούμε την Ελλάδα για την προσφυγική κρίση, πρέπει να τη βοηθήσουμε», τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Τζιάνι Πιτέλα, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προσθέτοντας ότι «είναι «απαράδεκτο, να ακούγονται φωνές περί αποκλεισμού της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν».

«Δεν πρέπει να κατηγορούμε και να ενοχοποιούμε την Ελλάδα για το προσφυγικό, η οποία κάνει μεγάλη προσπάθεια, όπως και η Ιταλία, για να σώζει ζωές. Αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί», δήλωσε ο κ. Πιτέλα, υπογραμμίζοντας ότι είναι στο χέρι των κρατών-μελών της ΕΕ να εφαρμόσουν τον μηχανισμό που έχει βάλει στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το σύστημα hotspots και μετεγκατάστασης.

«Είμαι πεπεισμένος»,είπε χαρακτηριστικά, «για την πρόταση που έθεσε στο τραπέζι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα διαχειρίζεται όλο το μεταναστευτικό πρόβλημα, με τα hotspotς και τη μετεγκατάσταση. Έχει ανακοινώσει επίσης η Επιτροπή, ότι το σύστημα πρέπει ν΄αλλάξει. Κατόπιν αυτού είναι στο χέρι των κρατών-μελών να θέσουν σε εφαρμογή αυτόν τον μηχανισμό, δεν πρέπει λοιπόν να κατηγορούμε και να ενοχοποιούμε την Ελλάδα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα