Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 1st, 2016

Ν.Βούτσης: Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική συμφωνία με καναλάρχη Έλληνα ή ξένο

Ο πρόεδρος της Βουλής διέψευσε τις φήμες περί συμφωνίας του πρωθυπουργού με Τούρκο επιχειρηματία των ΜΜΕ. Προεξόφλησε ότι έρχονται μεγάλες συγχωνεύσεις στο νέο τηλεοπτικό τοπίο20160111140423-mg-06851452515688

Τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε συνεννόηση με Τούρκο επιχειρηματία για τη χορήγηση τηλεοπτικής άδειας διέψευσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής όπου διαπιστώθηκε νέα αδυναμία συναινετικής συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση εν συνόλω για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ούτε με Έλληνα, πολλώ δε μάλλον με ξένο, Τούρκο ή οποιονδήποτε άλλο.» ανέφερε ο κ. Βούτσης διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ένωσης Κεντρώων τους οποίους αναπαρήγαγε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Βούτσης άσκησε, όμως, και κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την άρνησή τους να συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ που θα ανοίξει το δρόμο για τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών. Κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι θέλει να παγώσει τη διαδικασία φοβούμενη επικείμενη συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών. «Το τηλεοπτικό πεδίο ανοίγει και οι συγωνεύσεις θα γίνουν !» ξεκαθάρισε ο κ. Βούτσης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε επίσης ότι τελικά ήταν λάθος του το γεγονός ότι ανέμενε επί 2,5 μήνες την εκλογή αρχηγού της ΝΔ με αποτέλεσμα να χαθεί χρόνος μέχρι τη διενέργεια του διαγωνισμού.
Από την πλευρά του πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καθορισμένος αριθμός αδειών αλλά αντιπρότεινε να δοθούν «άπειρες» άδειες σε όλα τα κανάλια.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo