Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 1st, 2016

Ρέντσι:Ρόλος μας δεν είναι να παίρνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών

rentsi1-528x330

O ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, sε γραπτή παρέμβασή του μέσω Διαδικτύου αναφερόμενος στον ρόλο της Ιταλίας στην Ευρώπη,σημείωσε «Η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών».

Παράλληλα, ο Ρέντσι ανέφερε: «Τα πράγματα άλλαξαν. Οι μεταρρυθμίσεις είναι, πλέον, νόμος, και μετά από σχεδόν τρία χρόνια ύφεσης, επέστρεψε θετικό πρόσημο στα βασικά στοιχεία της οικονομίας» ενώ πρόσθεσε «Μπορούμε και πάλι, λοιπόν, να ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε. Και η δουλειά μας είναι να ηγηθούμε της Ευρώπης και όχι να λαμβάνουμε εντολές από κάποιο μέγαρο των Βρυξελλών».

Σύμφωνα με τον κ. Ρέντσι «η Ιταλία είχε επί χρόνια ηθικό χρέος προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, και ιδίως προς τους πολίτες της, διότι μιλούσε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν κατάφερνε να τις κάνει πράξη».

Ο ιταλός πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην καταψήφιση, από την γερουσία, των δύο προτάσεων δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ότι «οι ψήφοι των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, σε κάθε ψηφοφορία που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο, όλο και μειώνονται».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo