Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Φεβ 1st, 2016

Τα hotspots στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ντε Μεζιέρ στην Αθήνα

ntemezier5262

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει την Παρασκευή στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ,θα βρεθεί η δημιουργία των κέντρων υποδοχής προσφύγων (hotspots), όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός του Γιοχάνες Ντίμροτ, ο οποίος απέφυγε, ωστόσο, να δώσει καταληκτική ημερομηνία για τη λειτουργία των κέντρων και παρέπεμψε σχετικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντίμροτ σε ερώτησει αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των hotspots,δήλωσε «Η ερώτηση θα έπρεπε να τεθεί αρμοδίως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι εκεί έχουν ληφθεί οι αποφάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και το θέμα των hotspot».

Παράλληλα,διευκρίνισε ότι επί της αρχής για τη γερμανική κυβέρνηση «η κατασκευή αυτών των κέντρων στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο, προκειμένου να εγγυηθούμε περισσότερη τάξη στη διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα κατά το πέρασμα των συνόρων προς την Ελλάδα».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών σημείωσε ότι ο κ. Ντε Μεζιέρ θα ταξιδέψει την Παρασκευή στην Αθήνα, όπου θα συζητήσει με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, ακριβώς και γι’ αυτό το θέμα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo