Ρέγκλινγ:Η δέσμευση του Eurogroup για μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη

regklingΗ δέσμευση του Eurogroup για μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι δεδομένη και πολύ ισχυρή αν η κυβέρνηση συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ σύμφωνα με τουίτ του οργανισμού.

Αν η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και χρειασθεί επιπρόσθετη ελάφρυνση του χρέους, θα της παρασχεθεί, πρόσθεσε.Ο κ. Ρέγκλινγκ ανέφερε επίσης ότι ελπίζει πως οι συνθήκες θα είναι τέτοιες ώστε το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ομως, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει ότι οι όροι των δανείων από τον ESM είναι πιο ευνοϊκοί σε σύγκριση με τα δάνεια του ΔΝΤ γιατί έχουν πολύ χαμηλά επιτόκια και πολύ μεγάλη διάρκεια. Ο επικεφαλής του ESM ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα ξεκίνησε από πολύ πίσω αλλά έχει κάνει αξιοσημείωτη πρόοδο στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πρέπει να συνεχίσει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να εφαρμόζει την νέα εντολή για μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη περίπτωση ανάμεσα στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα γιατί είχε τις μεγαλύτερες μακροοικονομικές ανισορροπίες. Οι 4 απο τις 5 χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα διάσωσης είναι περιπτώσεις επιτυχίας και συνεισφέρουν στην επιστροφή της οικονομίας της Ευρωζώνης σε ρυθμό ανάπτυξης, κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα